Tegyük rendbe
Pécset!

GalériaÜvegzseb rendeletre van szükség Pécsett a közbizalom újjáépítéséhez

Ön jelenleg itt van: Dr. Csizmadia Péter>Önkormányzat>Üvegzseb rendeletre van szükség Pécsett a közbizalom újjáépítéséhez
Facebook
Twitter
LinkedIn

Az önkormányzat gazdálkodásában átláthatóságot és ellenőrizhetőséget szükséges teremtenünk, mivel jelenleg ez nem biztosított. Az elmúlt években a városvezető koalíció elvette a lehetőséget arra, hogy a megválasztott képviselők és szervezetek megfelelően felügyelhessék az önkormányzat és annak cégei
működését. A képviselők még alapvető információkhoz sem férnek hozzá bizonyos ügyekben.
Ezért az önkormányzat pénzügyeit ellenőrző bizottság elnökeként tiltakozom az ellen, hogy a mostani vezetés még a szakbizottság tagjainak sem ad felvilágosítást például arról, hogy mire költött el évekkel ezelőtt százmillió forintot a pécsi adófizetők befizetéseinek terhére.
Ismert az is, hogy a rendszerváltás óta példa nélküli módon a nem a polgármestert támogató szervezetek nem jelenhetnek meg jelentős önkormányzati cégek felügyelő bizottságaiban, ezzel szemben akár a polgármestert támogató képviselő házastársát is beültették több cég felügyelőbizottságába. Mindezzel jelentősen korlátozták a közpénzek felhasználásának ellenőrizhetőségét.
Tudjuk azt is, hogy a titkolózás ráadásul zavaros, korrupció- és visszaélésgyanús ügyekkel párosul, hiszen jelenleg már több százmillió forintot meghaladó károkozás gyanújával zajlanak büntetőeljárások a baloldallal szemben.
Tiszta viszonyokat kell teremtenünk az önkormányzat gazdálkodásában!
Ennek érdekében egy üvegzseb rendeletet fogunk megalkotni, amennyiben a jövő évi választásokon a pécsiek megtisztelnek bennünket bizalmukkal. Ezzel véget vetünk a jelenlegi átláthatatlan és ellenőrizhetetlen gazdálkodásnak.
Az átláthatóság és ellenőrizhetőség érdekében hozzáférhetővé teszünk minden olyan szerződést, amelyet az önkormányzat, az intézményei és a vállalatai kötöttek. Ennek érdekében valamennyi pécsi önkormányzati hivatalnak, az intézményeknek és a cégeknek saját honlapjukon létre kell hozni egy olyan felületet, ahova valamennyi szerződést feltöltenek a megkötés napjától számított 8 napon belül és elérhetővé teszik azt bárki számára. A felületen az érdeklődők a szerződés tárgya, dátuma és a szerződő partner szerint is tudnak majd lekérdezéseket végezni. Ennek betartását pedig a polgármesteri hivatal megerősített belső ellenőrzési részlege fogja következetesen monitoringozni.
Fontos szempont, hogy az önkormányzati cégek mellett működő felügyelőbizottsági tagok csak meghatározott szakmai kvalitás alapján kerülhessenek kiválasztásra és ne lehessen olyan személyt delegálni ezen testületekbe, aki közeli hozzátartozói viszonyban áll az önkormányzati képviselőkkel és a cég vezető tisztségviselőivel. A felügyelő bizottságok számára ugyanis csak ezen feltételek megkövetelésével biztosíthatjuk a megfelelő színvonalú és befolyásmentes szakmai munkát.
Hiszek abban, hogy közös felelősségünk a közbizalom újraépítése az önkormányzat irányába. Ennek egyik legfontosabb előfeltétele, hogy a pécsiek láthassák, hogy mire költi pénzüket az önkormányzat.


Hajrá, Pécs!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Értesüljön a legfrissebb eseményekről

Hírek és információk

Önkormányzat

Gondolatok 1956 jegyében

Tisztelt Elnök Úr!Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr!Tisztelt Képviselők,

Tovább olvasom
Galéria
Önkormányzat

Üvegzseb rendeletre van szükség Pécsett a közbizalom újjáépítéséhez

Az önkormányzat gazdálkodásában átláthatóságot és ellenőrizhetőséget szükséges

Tovább olvasom
Hírszemle

Megemlékezésünk Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének és újratemetésének évfordulóján

Megemlékezést tartottunk Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének és

Tovább olvasom

Amennyiben szeretne hozzájutni a legfrissebb hírekhez és információkhoz Pécs városát illetően, kérjük adja meg az alábbi adatokat.

Feliratkozás hírlevelemre

Friss információk és hírek.
Amennyiben kérdése lenne hozzám, vagy megosztaná észrevételeit városunkkal kapcsolatban, kérem küldjön üzenetet.

Üzenetküldése

Amint lehetséges, válaszolok Önnek!

Bemutatkozó videóm